Lazada Malaysia

Thursday, July 20, 2017

Facebook Viral Kerana Video DSV - I Am Me

Assalamualaikum.

Mesti korang semua pernah dengar lagu DSV - I Am Me ni kan. Memula saya share lagu DSV ni hanyalah selepas 5 hari diupload dalam Youtube. Saya share sebab suka-suka. Saya ingat ramai yang dah dengar lagu ni, rupanya ramai lagi yang tak tau. Jadi lepas saya share video ni, terus mendadak orang view, share dan komen video ni. Viral terus jadinya. Btw, tenkiu semua.


DSV - I Am Me

I Want
I Want You
I Want
I Want You

I Am Fun
I Am Pretty
I Am Beautiful
I’m A Queen

I’m Inspire
Your Desire
I’m A Diva
Living La Vida

Come To Me
Sayang Sayang Sayang
Say With Me
Sayang Sayang Sayang

Come To Me
Sayang Sayang Sayang
Say With Me
Sayang Sayang Sayang

I Am Me
I Am Me
I Am Me

I Am Fun
I Am Pretty
I Am Beautiful
I’m A Queen


I’m Inspire
Your Desire
I’m A Diva
Living La Vida

Come To Me
Sayang Sayang Sayang
Say With Me
Sayang Sayang Sayang

Come To Me
Sayang Sayang Sayang
Say With Me
Sayang Sayang Sayang

I Am Me
I Am Me
I Am Me

I Want
I Want You
I Want
I Want You

I Am Me
I Am Me
I Am Me

I Am Me
I Am Me
I Am Me

Wednesday, July 19, 2017

Eid Al-Fitri Open House

🍁 Eid Al-Fitri Open House
🌼 At my house
🍁 15th of July 2017 (Saturday) 

Menu : Nasi Arab, fried chicken, lamb soup, potato soup, tomato sambal, watermelon, banana, manga + orange juice and hot tea.  All the dish cooked by us. Thanks everyone for coming.












Jamuan Hari Raya SK Kg Bahagia, Teluk Intan, Perak

🍀 Jamuan Hari Raya SK Kg Bahagia, Teluk Intan, Perak
🍀 14 Julai 2017 (Jumaat)

Terima kasih kepada warga guru yang masih menjemput kami sekeluarga 💕


















Wednesday, June 21, 2017

Pemenang Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia

Assalamualaikum.

First of all, saya nak ucapkan terima kasih kepada semua 51 peserta yang join Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia. Dan semuanya 100% follow semua rules. Huwahhh give the clap buat semua yang sudi join GA saya. Terima kasih sesangat tau.

Tak sangka dah tamat giveaway ini. Saya tau semua peserta dah tak sabar nak tau siapa yang menang. Sebelum saya umumkan pemenang, di bawah ini ialah senarai semak peserta yang join GA ini.


20. http://www.opzzpinky.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
21. https://nourayuadieb.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html?m=1
22. http://www.syuhadasalleh.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
23. http://bivichan.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
24. https://hanyadihatiku.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
25. http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin_16.html
26. https://colouroflifek.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
40. http://www.helloaiman.com/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
41. http://fws00blog.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html


Semua pemenang telah dipilih oleh RANDOM.ORG

 29. http://penselduabee.blogspot.com/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html










38. http://nasuha-itsmyessay.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html










35. https://intansaffyna.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html












Tahniah buat semua pemenang.  Kepada semua pemenang, saya akan send chat Fb untuk korang recheck semula username SGShop korang sebelum saya berikan kepada pihak SGShop Malaysia.

Kepada yang tidak menang, maaf sebab tidak terpilih. Btw, saya dah follow IG semua peserta. Semoga persahabatan kita kekal selamanya. Thank you <3

Wednesday, June 14, 2017

Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia

Assalamualaikum.

Hari ini saya nak buat Giveaway yang tersangat simple. Korang hanya perlu follow syarat-syarat yang diberikan, then korang boleh menang 10 x RM100 shopping credit disponser oleh SGShop Malaysia. Jadi saya hanya mencari 10 pemenang sahaja.

Giveaway ini akan berlangsung bermula 14 Jun 2017 - 20 Jun 2017
( 1 MINGGU SAHAJA )

Berikut ialah syarat-syarat Giveaway :

1. Buat satu entri bertajuk "Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia".



2. Copy banner Giveaway di atas INI ke dalam entri GA dan linkkan banner dengan link entri INI.

3. Wajib daftar akaun SGShop di SINI dan inform Username SGShop korang di dalam entri GA korang. (Hadiah akan dimasukkan terus ke dalam akaun SGShop pemenang)

Contoh : Username SGShop | SGShop Malaysia

4. WAJIB follow blog INI dan inform nama id blog korang di dalam entri GA korang.

Contoh : Id Blog | Solehah Shamsuddin

5. WAJIB add Facebook INI dan inform nama akaun Facebook korang di dalam entri GA korang.

Contoh : Facebook | Solehah Shamsuddin

6. WAJIB follow Instagram INI dan INI serta inform nama akaun instagram korang di dalam entri GA korang. 

Contoh : Instagram | @solehah.shamsuddin


7. Copy link entri GA korang yang dah siap tu dan paste ke dalam komen entri ini.


*******************************************

Ini sahaja syarat-syarat GA. Korang wajib follow semua syarat-syarat di atas, jika tiada salah satu syarat, penyertaan terpaksa dibatalkan. Pemenang akan dipilih melalui random.org.  Semoga berjaya.

Link Entri Peserta
*Sila check kesemua syarat dipatuhi terlebih dahulu sebelum send link entri di sini. Kesemua syarat ini adalah perjanjian saya dengan pihak SGShop Malaysia. Jika tiada salah satu, saya terpaksa batalkan penyertaan. Yang paling penting, sila pastikan username SGShop korang betul dan available. Jika korang menang dan pihak SGShop Malaysia xboleh masukkan shopping credit tu, jangan salahkan saya ye!

20. http://www.opzzpinky.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
21. https://nourayuadieb.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html?m=1
22. http://www.syuhadasalleh.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
23. http://bivichan.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
24. https://hanyadihatiku.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
25. http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin_16.html
26. https://colouroflifek.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
40. http://www.helloaiman.com/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
41. http://fws00blog.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html

. . . CLICK HERE . . .